Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ριζώματα φυτών για επιτάχυνση μεταβολισμού - Κινέζικης Ιατρικής


Τι είναι η παχυσαρκία, ποιες οι επιπλοκές της

Παχυσαρκία είναι η παθολογικά αυξημένη εναπόθεση λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η αύξηση της ποσότητας του σωματικούς λίπους, συνεπάγεται βέβαια και αύξηση του σωματικού βάρους. Η παχυσαρκία δεν επηρεάζει μόνο το σχήμα του σώματος, αλλά προκαλεί ταυτόχρονα μεγάλη κόπωση και λουμπάγκο που είναι πολύ βλαπτικά για την υγεία. 



Η σοβαρή παχυσαρκία ενέχει κινδύνους για την υγεία καθώς παρουσιάζει επιπλοκές. Η συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά, η οποία παρατηρείται συνήθως στους άνδρες, προκαλεί πολύ συχνά εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως αρτηριακή υπέρταση, στεφανιαία νόσο, αρτηριοσκλήρυνση κλπ. Αντίθετα, η συσσώρευση λίπους στους μηρούς και τους γλουτούς, η οποία παρατηρείται συνήθως στις γυναίκες, προκαλεί κυρίως αγγειακά προβλήματα από τα κάτω άκρα, όπως φλεβική ανεπάρκεια κάτω άκρων (κιρσούς) κλπ. 

Παρακάτω φαίνονται οι κυριότερες επιπλοκές της παχυσαρκίας. 


Τα ειδικά βότανα και τα ριζώματα γνωστά επί χιλιάδες χρόνια στην Κινέζικη ιατρική είναι πολύ αποτελεσματικά στο να αφαιρούν το λίπος και να επιταχύνουν τον μεταβολισμό. Έχουν επίσης την ικανότητα, να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος ευεργετώντας σταθερά την υγεία.


Είναι γνωστά ως και οι "κάψουλες που σε κρατούν σε φόρμα" (Keep fit capsules). Βοηθάνε στη βελτίωση της ροής της ενέργειας στο σώμα (κυκλοφορία και μεταβολισμό) όπως και στη διατήρηση λεπτής σωματικής διάπλασης αποβάλοντας συσσωρευμένες τοξίνες και διατηρώντας τον έλεγχο του βάρους. 

Αποτελούνται από βότανα 100% και τα κύρια συστατικά τους είναι:

Pollen (Γύρη) : Η φρέσκια γύρη μελισσών έχει τόσες ιδιότητες που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια τροφική «βόμβα». Δρα βοηθητικά και πολλές φορές θεραπευτικά σε παθήσεις όπως ο προστάτης, στομαχικές διαταραχές, πεσμένο ανοσοποιητικό, αλλεργίες, προβλήματα εντέρου, κακή λειτουργία παγκρέατος και συκωτιού, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, υψηλή πίεση, άγχος, αδυναμία του οργανισμού ν’ αποθηκεύσει βιταμίνη C, διαταραχή ορμονικού συστήματος, παχυσαρκία και ανορεξία καθώς επιφέρει ισορροπία στο σωματικό βάρος.
Pseudo-ginseng:  το τζινσενγκ ( ginseng) είναι ένα βότανο με σημαντικές τονωτικές ακόμα και θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει τονωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ουσιαστικά βοηθάει τον οργανισμό να λειτουργεί καλύτερα και πιο ισορροπημένα. Βελτιώνει την ζωτικότητα του οργανισμού. Η πιο σημαντική του δράση έχει να κάνει με την αποτοξίνωση του οργανισμού αφού βοηθάει στην πρόσληψη οξυγόνου από τα κύτταρα και επίσης διεγείρει τους ενδοκρινείς αδένες βοηθώντας στην απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων.
Astragalus Membranaceus: Ιστορικά, το βότανο αστράγαλος έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, συνήθως σε συνδυασμό με άλλα βότανα, να υποστηρίξει και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.  Ακόμα και τώρα χρησιμοποιείται στην Κίνα για την χρόνια ηπατίτιδα και ως συμπληρωματική θεραπεία για τον καρκίνο. Ο αστράγαλος χρησιμοποιείται, επίσης, για την πρόληψη και θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και των ανωτέρω αναπνευστικών λοιμώξεων.  Έχει χρησιμοποιηθεί και για περιφερειακές αγγειακές παθήσεις και καρδιοπάθειες.
Radix polygoni Multiflori: το Fo-Ti (http://oiko-iasis.blogspot.gr/2010/04/fo-ti-o.html) Τονωτικό και Αντιγηραντικό, ένα από τα πιο συνταγογραφημένα βότανα της Κινέζικης Ιατρικής. Συγκαταλέγεται μαζί με το μανιτάρι reishi στα ανώτερα τονωτικά βότανα της κινεζικής φαρμακολογίας. Θεωρείται ότι προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση (ρυτίδες και γκριζάρισμα των μαλλιών) και τονώνει τις λειτουργίες των νεφρών και του ήπατος. Καθαρίζει και θρέφει το αίμα, δυναμώνει τους μυς, τους τένοντες, τα οστά και τις αρθρώσεις.
Rhizoma Alismatis: Είναι διουρητικό βότανο κι επιδρά θεραπευτικά στα νεφρά. Επίσης ανακουφίζει από ξηροφθαλμία, κνησμό ή πόνο στα μάτια και συντελεί στη μείωση του φαινόμενου της θολής  ή μειωμένης όρασης.
Herba Artemisiae Capillaris: Επιδρά θεραπευτικά στις πέτρες στη χολή, στην αυξημένη χοληστερόλη και στα καρδιοαγγειακά προβλήματα. Χρησιμοποιείται επίσης στις φαγούρες και στα εκζέματα.
Fructus Crataegi: Ο κράταιγος παρουσιάζει αγγειοδιασταλτική και αντιμικροβιακή δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αισθήματος πληρότητας και βάρους στην περιοχή του επιγαστρίου, ανορεξίας, έλλειψη γεύσης και όσφρησης, αίσθημα κόπωσης, δυσκοιλιότητα και τάση για εμετό.
Radix Codonopsis Pilosulae: Δυναμώνει τη σπλήνα, τονώνει τους πνεύμονες, βοηθά στα νεφρά και στην καλή λειτουργία του αίματος.
Semen Raphani: Ο σπόρος του ραπανιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση πόνου της κοιλιάς, και διάρροιας. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση βήχα και δύσπνοια ιδιαίτερα για την απόχρεμψη υπερβολικού φλέγματος και σάλιου, δυσκοιλιότητας, ειλεού και υπέρτασης.
Rhizoma Rhei: Το ρήο παρουσιάζει αντιβακτηριακή δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις πυρετού, ακατάσχετης εφίδρωσης, δυσκοιλιότητας, δίψας, διάτασης και πόνου στην κοιλιακή χώρα, ντελίριου και έντονου σφυγμού. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις οξειών δυσεντερικών διαταραχών και ίκτερου.





Πηγές: http://news.pathfinder.gr/periscopio/obesity_diet.html
melisokomia.gr/guri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Widget by LinkWithin