Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Essiac Tincture - Μια αρχαία θεραπεία καρκίνου

"Τα αποτελέσματα που πήραμε από χιλιάδες ασθενείς όλων των εθνικοτήτων, ηλικίας και φύλου, που είχαν από όλες τις μορφές καρκίνου, απέδειξαν ότι το Essiac είναι όντως θεραπευτικό για τον καρκίνο. Μελέτες που έχουν γίνει στο εργαστήριο στις Η.Π.Α. και στον Καναδά ενίσχυσαν επίσης τη συγκεκριμένη άποψη της θεραπευτικής του ικανότητας."
Dr. Charles A. Brusch M.D.

Η αρχική εφευρέτης του Essiac, η Rene Caisse, αψηφώντας τις αρχές, θεράπευσε επιτυχώς χιλιάδες θύματα του καρκίνου που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο για περισσότερα από 50 χρόνια, ωστόσο ποτέ δεν χρέωσε για τις υπηρεσίες της κι ούτε προσπάθησε να βγάλει κέρδος από αυτή την τόσο αξιόλογη ανακάλυψή της που από μόνη της προκάλεσε σοβαρό ενδιαφέρον. Στην Ρενέ προσφέρθηκαν τεράστια ποσά χρημάτων για να αποκαλύψει τη φόρμουλα, αλλά εκείνη πάντα αρνιόταν.


Η φόρμουλα που περιλαμβάνει ένα συνδυασμό 5 βοτάνων είναι τώρα γνωστή, και η Secrets of Eden την καθιστά διαθέσιμη και προσιτή σε μορφή βάμματος. Αρχικά η Ρενέ με τη βοήθεια ενός συμπονετικού φυσίατρου έφτιαξαν τη φόρμουλα από κοινού, σε μορφή ενδοδερμικών ενέσεων και αφεψήματος που παρασκευάστηκε σαν ένα εκχύλισμα χρησιμοποιώντας βρασμένο νερό. Κατά τη γνώμη μας, το βάμμα είναι ενδεχομένως πιο αποτελεσματικό καθώς με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία της εξαγωγής της ρητίνης από τα βότανα δεν γίνεται με θερμότητα, η οποία (κατά την ταπεινή μας γνώμη) θα μπορούσε να καταστρέψει τα ενζυματικά χαρακτηριστικά των μεμονωμένων φυτών.

Οι πιέσεις από τον ιατρικό, κυβερνητικό και νομικό κόσμο ήταν τόσο έντονες για την Rene που αναγκάστηκε να λειτουργήσει παράνομα για αρκετό διάστημα ώστε ακόμα και το όνομα Essiac είναι ένας κώδικας που βγαίνει από την αντίστροφη ορθογραφία του επωνύμου της Rene, Caisse.
Η φόρμουλα στην πραγματικότητα προέρχεται από έναν Ινδιάνο θεραπευτή της φυλής των Ojibwa, ο οποίος υποστήριζε ότι το συγκεκριμένο βοτανικό μείγμα ήταν ένα «ιερό ποτό» που καθάριζε το σώμα και αποκαθιστούσε την «ισορροπία με το Μεγάλο Πνεύμα».

Οι «μέντικρατς», η κάστα των Ναζί με τις άσπρες ποδιές, προσπάθησαν να διώξουν ποινικά τη Rene λόγω της «ασκήσεως ιατρικής χωρίς άδεια». Ακόμη και η κυβέρνηση του Καναδά προσπάθησε να την εξαναγκάσει να παραχωρήσει τη φόρμουλα στην Επιτροπή Καρκίνου, αλλά η Rene ήταν σίγουρη πως αν το έκανε, δεν θα τη χρησιμοποιούσαν ποτέ και θα τη κρατούσαν μυστική προκειμένου να προάγουν την κερδοσκοπία τους από τον καρκίνο.
Σε ένα απόσπασμα από ένα πακέτο εγγράφων και άρθρων που τεκμηριώνουν περαιτέρω την ιστορία του Essiac, ένας θεραπευτής ιατρός που ήταν κοντά στη Ρενέ αναφέρει τα εξής: 
«Από τους ασθενείς που άρχισαν να χρησιμοποιούν το Essiac, οι 8 από τους 10 παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη νευρολογική τους κατάσταση.... Είμαι εντούτοις περισσότερο ενθουσιασμένος από την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής αγωγής και της έλλειψης παρενεργειών.»

"Ωφελέειν, μη βλάπτειν" είπε ο Ιπποκράτης κι αυτή είναι η μεγαλύτερη σοφία των φυσικών θεραπειών...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Widget by LinkWithin