Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Μανιτάρι Cordyceps Sinensis

Είπα εφόσον θα λείψω κάποιες μερούλες στο ταξίδι, να βάλω μία ακόμα ανάρτηση.
Είναι από τα καλύτερα προσαρμογόνα και ενισχυτικά του ανοσοποιητικού που υπάρχουν στον κόσμο! Πραγματικά!! Και το μέρος του οργανισμού που βοηθάει καλύτερα είναι οι πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα!!!
Σταματά το χρόνιο βήχα και ανακουφίζει το αναπνευστικό! Είναι επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε ιώσεις γρίπης συμπεριλαμβανόμενων και των νέων στελεχών ιών...


Το Cordycep Sinensis είναι ένα σπάνιο είδος μανιταριού που χρησιμοποιείται ευρέως στην κλινική ιατρική της Ανατολής. Θεωρείται ένα πανίσχυρο θεραπευτικό μέσο για τις ασθένειες των πνευμόνων και των νεφρών, που αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα, σταματά τις αιμορραγίες, μειώνει το φλέγμα, και αποτελεί ένα Ολιστικό τονωτικό. Από τους δύο βασικούς τύπους του, το χρυσοκάστανο μανιτάρι θεωρείται το πιο θεραπευτικό και είναι πιο ακριβό από το λευκό.

Τα Cordyceps Sinensis φυτρώνουν στις αλπικές χλοερές ζώνες του Νεπάλ, στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Μπουτάν. Στο Νεπάλ τα Cordyceps ονομάζονται στην τοπική διάλεκτο "Yarchagumba" που σημαίνει «Βότανο της Ζωής» και είναι ένας παρασιτικός μύκητας που έχει τεράστια εμπορική ζήτηση σαν ένα τονωτικό/αφροδισιακό και στην ουσία είναι ένας λειχήνας ο οποίος φυτρώνει πάνω στο σώμα μιας προνύμφης!

Τα μανιτάρια συλλέγονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης ή στην αρχή του καλοκαιριού όταν τα χιόνια λιώνουν και οι λειχήνες φυτρώνουν πάνω στους λόφους. Το Yarchagumba φυτρώνει από τα 4.300 μέτρα και πάνω, στα ορεινά της Κίνας, των Ιμαλαΐων και του Θιβέτ.

Θεραπευτικές εφαρμογές

Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι τα Cordecypes Sinensis θεραπεύουν τις ασθένειες των πνευμόνων, την κίρρωση του ήπατος (70% βελτίωση), το άσθμα και την βραχεία αναπνοή, την ατονία και τη χρόνια κούραση, την ανικανότητα και την πρόωρη εκσπερμάτιση, πόνους στα ισχία και στα γόνατα, τη ζαλάδα και τις εμβοές των αυτιών, τη χοληστερίνη και τις ασθένειες της καρδιάς. Βασικές δράσεις του Cordycep: Προσαρμογόνο, τονωτικό, διεγερτικό του ανοσοποιητικού, ισχυρό θεραπευτικό μέσο.

Το επίσημο Περιοδικό Ιιατρικής «New York Journal of Medicine» ανέφερε ότι τα Cordyceps έχουν ιδιότητες παρόμοιες με το Ginseng, που χρησιμοποιείται για να δυναμώσει το σώμα από χρόνια κούραση, ατονία ή εξάντληση. Έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την ανικανότητα, για χρόνιους πόνους οσφυαλγίας, για τη βελτίωση του σπέρματος και για την αύξηση στην παραγωγή και τον καθαρισμό του αίματος..

Κύρια ευεργετήματα των Cordyceps στην υγεία είναι:

1. Ενδυναμώνει τους πνεύμονες. Οι Θιβετανοί χρησιμοποιούν αυτό το βότανο για να αντεπεξέρχονται στο

μεγάλο υψόμετρο.

2. Αυξάνει την ενέργεια του Yang των νεφρών. Θεωρείται από τους Κινέζους ένα φυτικό αφροδισιακό, ένα «Βιάγκρα».

3. Σταματά τον χρόνιο βήχα και ανακουφίζει το αναπνευστικό. Είναι κατάλληλο για νέους και για ενήλικες.

4. Ελέγχει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων όπως και την μετάστασή τους κάνοντας τους κακοήθεις

όγκους πιο θεραπεύσιμους.

5. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα Cordyceps βοηθούν στη διατήρηση των ορμονών του σώματος όπως ήταν στην εφηβεία.



Υ.Γ. Στο άλλο μπλογκ μου γράφω επίσης για μια πραγματικά αξιοσημείωτη μέθοδο ψυχο-πνευματικής θεραπείας που χρειάζεται όλοι να εφαρμόσουμε καθημερινά στη ζωή ειδικά στην εποχή μας...

5 σχόλια:

bkaounas είπε...

Μπράβο !!!!
Πολύ ενδιαφέρον.

Morgana (Ευρυνόμη) είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ!!! :-)
Είδα και τα μπλογκ σου, πολύ ενημερωτικά πάνω στα μανιτάρια!
Που ήσουν κι όταν είχα πάρει κάποια μανιτάρια από τον Πάρνωνα και έψαχνα παντού να βρω αν είναι φαγώσιμα ή όχι?? Το σχήμα και η υφή τους έδειχναν ότι είναι φαγώσιμα...αλλά ποτέ δεν ήξερες. Τελικά έφαγα ένα τόσο δα μικρούλικο κομματάκι. Μπορεί να υπάρχει και το μανιτάρι στα τόσα που αναφέρεις.
Παρά το ότι είναι μύκητες, μερικά είναι πολύ πολύ θαυματουργά, όπως το Cordyceps Sinensis που ανέφερα, το οποίο φυτρώνει σε τόσο μεγάλο υψίπεδο και κάνει αυτό για το οποίο είναι κυρίως προορισμένο σε τόσο υψηλό υψόμετρο: να βελτιώνει την αναπνοή στο έπακρο!
Έχουν καταφέρει να το καλλιεργήσουν, αλλά φυσικά τα καλύτερα είναι τα άγρια μανιτάρια. Και φυσικά είναι θαυμαστό σε πολλά άλλα πράγματα εκτός από την αναπνοή.
Για να μη τα πολυλέω, κατά τη γνώμη μου είναι από τα καλύτερα μανιτάρια στο κόσμο. Και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και πολλά άλλα άτομα που το πήρανε!!!! Δεν το πίστευαν τι μπορεί να κάνει!
Αν θέλεις, μπορώ να αναρτήσω κι άλλες πληροφορίες και για άλλα θεραπευτικά μανιτάρια. Σε ευχαριστώ και πάλι, να 'σαι καλά!

V for Vrazei to aima mou !!! είπε...

Πραγματικά έχω ενθουσιαστεί με τις αναρτήσεις σας. Τώρα πρόσφατα εχω ανακαλύψει το μπλογκ σας εδώ καιδεν έχω σταματήσει από τότε να ψάχνω άρθρα σας. Δίνετε τόσο ξεκάθαρες εξηγήσεις για το τι και πως βλάπτει ή το τι και πως βοηθάει που μπορώ να πω με πείσατε να δοκιμάσω να αλλάξω τον τρόπο που τρέφομαι. Έχω όμως την εξής ερώτηση. Πόοοοσα συμπληρώματα διατροφής να παίρνει ένας άνθρωπος; Το ένα αντικαρκινικό φύεται στον Αμαζώνιο , το άλλο μανιτάρι δεν τον χει ξαναδεί Ελλάδα-Κύπρος. Δεν μπορείς να παίρνει επί μονίμου βάσεως συμπληρώματα διατροφής (και οικονομικά ασύμφορο μεταξύ άλλων)οπότε υποθέτω πως ο καλύτερος τρόπος είναι να εντάξεις τα ίδια τα προϊόντα στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σου και να γίνουν μια πολύ καλή συνήθεια. Που βρίσκουμε τα προϊόντα αυτά καθεαυτά; Αυτά που συγκεκριμένα έχω βάλει στο μάτι είναι α) Griffonia Simplicifolia β) το μανιτάρι Cordyceps Sinensis γ) το φρούτο Graviola και δ) το Ginkgo Biloba

Ιωάννης Σ. Κιούσης είπε...

Καλημέρα σας,

Πράγματι.
Ιδιαίτερα χρήσιμο το άρθρο σας.

Σχετικά με το Κορντισεπς, θα ήθελα να επισημάνω ότι, επίσης, αποτελεί και την βάση για το νέο εγκεκριμένο & μη ενέσιμο φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας, το οποίο πωλείται από τον Σεπτέμβριο του 2010 στην Αμερική.

Πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς και σε φόρουμ για την σκλήρυνση κατά πλάκας π.χ. το MS Refugees αλλά και στο This Is MS.
Επίσης, σχετικά άρθρα έχουν γραφτει στο Bloomber, στο Businessweek, στο Natural News κ.ά.

Ιωάννης Σ. Κιούσης είπε...

Σχετικά με το Νο2:

Δεν θεωρείται μόνο από τους Κινέζους ως "Βιάγκρα".
Στην Δύση είναι γνωστό ως το "Βιάγκρα των Ιμαλαΐων" ενώ στο βιβλίο «Mycelium Running: How Mushrooms Can Help Save the World” αναφέρεται χαρακτηριστικά ως "sexual potentiator".

Επίσης, τα ίδια πορίσματα προκύπτουν και από ορισμένες κλινικές μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι συνεισφέρει σημαντικά και σε θέματα γονιμότητας

Blog Widget by LinkWithin